2021-01-05 07:54:24• hírek • Blikk.hu

Újabb fordulat Lovasi András autóbalesetének ügyében

Újabb fordulat Lovasi András (53) autóbalesetének ügyében! Lapunk megtudta, hogy nemrégiben elkészült az orvos szakértői vélemény, amely akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja. Ugyanis kiderült, a baleset egyik sértettje maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében, így a Lovasira kiszabható büntetési tétel akár három évig tartó szabadságvesztés is lehet.

A zenész még 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört.


„A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett. Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” – írta lapunk megkeresésére dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.


Mint azt korábban megírtuk, az elmúlt év végén a bíróság további szakértői véleményt kért, amelynek az eredménye hatással lehet az ítélet súlyosságára is. A szakértőnek – az eltelt időre is figyelemmel – arra a kérdésre kellett választ adnia, hogy a sértettnél kialakult-e maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás, a szakember válasza pedig egyértelmű igen lett.


Lapunk megkereste a zenészt, ám eddig nem érkezett válasz.

– Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt. A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom – mondta lapunknak korábban a Kiscsillag frontembere.


Lovasi ellen tavaly májusban emeltek vádat. A zenész szeretett volna peren kívül megegyezni a sértettekkel, úgynevezett mediációs eljárás lefolytatását kérte, ám az ügyészség elutasította az indítványát, így már akkor teljesen biztos volt, hogy bíróság előtt kell felelnie a hibájáért.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: